Harderwijk, 15 oktober 2024

Afgelopen donderdag, 10 oktober, trad Michael Hemminga toe tot de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Omnia Wonen. De heer Hemminga versterkt de RvC met name op het gebied van Financiën & Bedrijfsvoering. Over zijn motivatie voor deze functie zegt hij het volgende: “De volkshuisvestelijke opgaven raken mensen in hun meest primaire levensbehoeften. In de basis zijn deze goed geregeld, maar de huidige uitdagingen vragen om helder handelen van een maatschappelijke organisatie zoals Omnia Wonen. In mijn rol als toezichthouder wil ik hieraan graag een bijdrage leveren. Ik kijk ernaar uit om nader kennis te maken met de sector en natuurlijk de mensen in de organisatie.”

Loopbaan
Hemminga is op dit moment directeur bedrijfsvoering bij Carinova in Deventer, een ouderenzorgorganisatie waar 4.200 professionals zorg bieden in zowel verpleeghuizen als bij mensen thuis. De afgelopen tien jaar is hij vooral werkzaam geweest in de ouderenzorg; zo werkte hij als manager Finance & Control bij de Zonnehuisgroep Ijssel-Vecht. Ook heeft hij ervaring opgedaan in de private equity sector.

Hemminga is opgeleid als registercontroller. In zijn carrière heeft hij diverse financiële management- en directiefuncties vervuld, waaronder een periode als ZZP’er. Hij weet dan ook als geen ander welke uitdagingen de bedrijfsvoering van een organisatie met zich mee kan brengen. De RvC en directie zijn verheugd dat hij deze expertise nu als RvC-lid inbrengt ten behoeve van Omnia Wonen.

Terug naar overzicht